2010 m. spalio 24 d., sekmadienis

The impossible moon / Tindirindis 2010

"Netikras mėnulis" bus parodytas Tarptautiniame animacinių filmų festivalyje Tindirindis.
Spalio 30 d., 18 val., k.t.„Pasaka“; Lapkričio 6 d., 19 val., k.t.„Skalvija“. Visus kviečiu ateiti pasižiūrėti ką kuria Lietuvos animatoriai :)


Lietuvių
režisierių sukurtų filmų programoje „01LT“
pamatysime ir seniai kuriančių ir debiutuojančių autorių filmus. Antanas Janauskas parodys naujausią savo darbą „Urzgianti pagalvė“, kuriame režisierius paliesdamas aktualias nūdienos problemas išlieka ištikimas savo kalbos manierai ir stilistikai. Nijolė Valadkevičiūtė apie laukimą, viltį ir susižavėjimą eksperimentine forma kalbės naujajame savo filme „Super berniukas“. Jūratė Leikaitė apie lemtį ir žmonių likimus pasakoja filme „Taip Laima lėmė“, kuriame lietuvių sakmių žodžiai atgyja burtų, tapybinių spalvų ir muzikos sūkuryje. Pamatysime net du animacinius filmus, pelniusius „Sidabrinės gervės“ apdovanojimus, tai Dariaus Jaruševičiaus ir Innos Šilinos filosofinė metamorfozė apie Berlyno sieną „Tiulis“ ir Rimo Sakalausko eksperimentinė „Sinchronizacija“. Ievos Bunokaitės filmas „Tai esi tu“ sukurtas pagal R.Tagorės lyriką, kuriame vaikas aprengtas karaliaus rūbais netenka daug džiaugsmo, juk vaikai daug laimingesni žaisdami su žemės dulkėmis. Debiutiniame filme „Brolis Bebe“ Rasa Jonikaitė pristato šiuolaikinę Bebenčiuko ir raganos istorijos versiją. Šioje programoje VDA, VTDK diplomantai bei kitų aukštųjų mokyklų studentai (M. Valkevičius, R. Bartkutė, B. Kulvelytė, D. Čiuželytė, Ž. Jagėla, U. Budinaitė ir kiti) savo baigiamuosiuose ir studijiniuose darbuose rimtai
pareiškia apie savo pasirinkto kūrybinio kelio pradžią ir autorinį stilių. Lietuvių autorių animaciniai filmai bus parodyti (Spalio 30 d., 18 val., k.t. „Pasaka“; Lapkričio 6 d., 19 val., k.t. „Skalvija“).

The impossible moon won at the republican amateur film festival

Netikras mėnulis laimėjo respublikiniame mėgėjiškų filmų festivaly. Va čia ir pasibaigė mano kaip mėgėjo karjera ir prasideda jau profesionalo:) Kaip mėgėjas Lietuvoje laimėjau tikrai nemažai, dabar atėjo metas įsilieti į profesionalų gretas. Tikrai džiaugiuosi, jog pavyko laimėt:)

2010 m. spalio 6 d., trečiadienis

Kauno kino festivalis


Ryt (spalio 7d, 17h) ,,Netikrą mėnulį" pristatytsiu Kuno kino festivalyje:)

Džiazo palėpė
Kęstučio 6
Kaunas, Lithuania

Update! Photos from festival:)